• Categorie Articol:Noutăți

Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România (OAMGMAMR) implementează, începând cu data de 01 iulie 2021, proiectul cu titlul ”Program de leadership în îngrijiri medicale pentru directori de îngrijiri și asistenți șefi”.

Obiectivul principal al proiectului constă în realizarea unui program de formare în domeniul leadershipului în îngrijiri medicale, destinat directorilor de îngrijiri și asistenților șefi. Proiectul vizează, de asemenea, elaborarea unei analize a programelor de formare în domeniul leadershipului în asistență medicală la nivel internațional și realizarea unei biblioteci de resurse și exemple de buna practică, care vor servi ca model pentru noul curriculum ce va fi dezvoltat în cadrul proiectului.

Grupul țintă al proiectului este format din 150 de persoane: directori de îngrijiri și asistenți sefi, selectați din toate cele 8 regiuni de dezvoltare ale țării, care vor participa la sesiuni de training online de leadership în îngrijiri medicale. Cursurile vor fi gratuite si se vor credita cu 15 puncte EMC. Grupul țintă va fi selectat de către echipa de management a proiectului, cu sprijinul filialelor județene ale OAMGMAMR.

Programul de formare va fi disponibil pe platforma de cursuri de educație medicală continuă a OAMGMAMR: http://emc.oamr.ro/.

Proiectul se va implementa pe o perioadă de 24 luni, respectiv iulie 2021 – iulie 2023 și este finanțat din bugetul Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România.