Astăzi are loc conferința de nivel înalt „A look back to lead forward: Tracing new paths to excellence in nursing and midwifery”. Desfășurat sub Înaltul Patronaj al Președintelui României, evenimentul celebrează 20 de ani de activitate a Ordinului Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România.

Întâlnirea reunește peste 500 de asistenți medicali și moașe din România, oficiali din sfera executivă și legislativă, reprezentanți ai mediului academic și ai societății civile, alături de reprezentanți ai organizațiilor internaționale, instituțiilor europene, autorităților de reglementare partenere, oficiali ai corpului diplomatic.

La ceas aniversar, conferința oferă un tribut asistenților medicali și moașelor din România și contribuției lor importante în protejarea sănătății și vieții românilor, considerând, în mod particular, eforturile acestora în contextul dramatic al pandemiei Covid-19.

Conferința abordează concepte de actualitate având ca scop promovarea importanței investiției în competențe și abilități pentru asistenți medicali și moașe, precum și sublinierea rolului esențial al leadershipului acestor două profesii pentru un viitor rezilient al sistemului românesc de sănătate. Evenimentul are onoarea de a găzdui discursurile și prezentările unora dintre cei mai importanți leaderi implicați la nivel național și internațional în creșterea capacității și rezilienței sistemelor de sănătate.