La data de 18 iunie 2021, domnul Mircea Timofte, președinte OAMGMAMR și asistent șef al Ministerului Sănătății a participat la Reuniunea Comună a medicilor șefi, asistenților șefi și dentiștilor șefi din Uniunea Europeană sub umbrela Președinției Portugheze a Consiliului Uniunii Europene.

 Tema reuniunii a fost reprezentată de Abordarea provocărilor din domeniul sănătății în context post-Covid 19. Reuniunea s-a desfășurat în format virtual în intervalul 15.30-19.00 în prezența medicului șef, a asistentului șef și a dentistului șef ai Portugaliei și cu participarea a 80 de reprezentați naționali din Statele membre ale Uniunii Europene.

Sesiunea paralelă dedicată asistenților șefi s-a concentrat pe impactul numărului de asistenți medicali – pacienți asupra rezultatelor de sănătate. Panelul a beneficiat de prezența asistentului medical șef al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), doamna Elizabeth Iro și a asistentului medical șef pentru Regiunea Europeană a OMS, doamna Margrieta Langins, care au subliniat importanța investiției în asistenții medicali ca principală resursă pentru îngrijirile viitorului.