Urmare a Ordinului Nr. 644/10.05.2021 publicat în Monitorul Oficial nr. 483/10.05.2021 privind activitatea de testare în farmacii și oficine comunitare rurale utilizând teste antigenice rapide privind diagnosticarea cu SARS-CoV-2 și în județul Alba au început demersurile în vederea pregătirii personalului medical pentru această activitate.

  • Farmaciile comunitare/oficinele rurale avizate în vederea testării, exclusive cu teste antigenice rapide pentru diagnosticarea infecției SARS-CoV-2 din nazofaringe, pot înscrie personalul angajat la cursuri de instruire.
  • Instruirea personalului va fi gratuită, conform Protocolului de colaborare și va fi făcută de către medici epidemiologi, medici infecționiști și asistenți medicali. În urma discuțiilor de la nivelul DSP Alba, Colegiul Farmaciștilor Alba, OAMGMAMR Filiala Alba cursul se va susține la sediul OAMGMAMR Filiala Alba, respectând astfel obligația de a organiza activitatea de instruire.
  • La finalul cursului, fiecare participant care a finalizat instruirea teoretică și practică și pentru care persoana care l-a predat apreciază că și-a însușit cunoștințele necesare, va primi o adeverință
  • Înscrierea participanților se poate face până în data de 31 mai ora 11.00 prin trimiterea pe adresa filialei oammr_ab@yahoo.com a cererilor. Formularul poate fi descărcat de pe site.

Ulterior după centralizarea solicitărilor se va putea stabili perioada în care se vor desfășura instruirile, informații care vor fi aduse la cunoștința personalului înscris.